La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) esdevé aquesta primavera epicentre d'activitat amb dues cites consolidades en el calendari. D'una banda, al maig, la final de la competició PLANCKS, que reunirà els millors estudiants de física del món. De l'altra, la fira MEMEnginy, que arriba aquesta setmana a l'Escola d'Enginyeria.
El certamen, organitzat pel Consell d’Estudiants de l’Escola d’Enginyeria amb el suport de la direcció de l’Escola d’Enginyeria i de la UAB, reunirà aquest dijous prop de 80 empreses del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i d’enginyeria procedents principalment del Vallès, així com uns 1.500 estudiants.
Connectar estudiants i empreses del sector
Aquesta fira tecnològica, que celebra l'onzena edició, té com a principal objectiu acostar el talent jove universitari a empreses d’aquests sectors. És per això que una de les activitats principals de la jornada està enfocada a fer que les companyies puguin entrevistar durant tot el dia els estudiants que van formalitzar una inscripció prèvia i van mostrar interès en algunes de les empreses.
En la cita d’aquest any, i com a principal novetat, els estudiants que es trobaran cara a cara amb les empreses han seguit un programa de formació per preparar el currículum, millorar la seva presència a LinkedIn i aprendre a fer un elevator pitch. A més, també han passat per un procés en què la IA ha avaluat les seves competències personals i professionals. Es tracta de passos previs per preparar els estudiants i per conèixer amb més detall el seu perfil, informació que es facilita a les empreses i que ajudarà a concretar i a millorar significativament l’èxit dels contactes.
Una altra novetat de l'entrega d’aquest any és la posada en marxa d’un projecte pilot d’acompanyament a estudiants neurodivergents amb necessitats específiques. Un equip d’especialistes els donarà suport durant les entrevistes amb l’objectiu que puguin transmetre tot el seu potencial a l’hora d’afrontar reptes professionals. Al llarg de tota la jornada hi ha planificades un miler d’entrevistes de feina ràpides, xifra que representa un increment de gairebé el 100% respecte a l’edició de 2024.
Espais d'exposició
D'altra banda, algunes empreses, entre les quals destaquen Deloitte, Symrise, Boehringuer Ingelheim, Grifols, NTT Data, Roche, Seat S.A, Schneider Electric, SEIDOR Semidynamics o Huawei, comptaran amb espais d’exposició on presenten tot el ventall de possibilitats que ofereixen en l’entorn laboral
Les activitats de MEMEnginy es completen amb diferents conferències que tractaran aspectes de màxim interès com la IA adaptada tant a la logística com a la indústria química i ambiental, les ciutats intel·ligents (smart cities), les dades, la tecnologia de cadena de blocs (blockchain), les cadenes de subministrament (supply chain) i la ciberseguretat.