La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va acollir dijous a l'Escola d'Enginyeria l'onzena edició de la MEMEnginy. La cita va servir per a reforçar el seu paper com una de les trobades de referència del panorama universitari català i estatal. La Fira Tecnològica promou que les empreses puguin captar talent jove i facilita que els estudiants presentin els seus interessos i habilitats davant d'algunes de les organitzacions capdavanteres del país en tecnologia i enginyeria.
Durant tot el dia, 350 estudiants van poder completar més de 1.000 entrevistes de treball ràpides, amb algunes de les empreses que havien escollit amb antelació. La MEMEnginy 2025 ha engegat un innovador sistema que facilita el matx entre empreses i estudiants. Després que els joves escollissin les empreses amb les quals volien entrevistar-se, a través d’una plataforma dissenyada a mida, aquestes preferències es van creuar amb les necessitats de les organitzacions per tal de detectar coincidències i facilitar les entrevistes. Amb aquest procés es millora notablement la qualitat dels contactes i les oportunitats d’incorporació al món laboral.

- L`edició de la MEMEnginy a la UAB
- Cedida
En aquest sentit, les empreses Deloitte, Symrise, Applus+, Astra Zeneca, Caixa Bank Tech, Grifols, NTT Data, PwC Espanya, Roche Farma, Schneider Electric, SEAT S.A. i Huawei, són les que van despertar un major interès entre els estudiants, és a dir, les que van rebre un major petició d'entrevistes.
Quins perfils busquen les empreses?
Pel que fa a les empreses, van sol·licitar majoritàriament perfils d'estudiants interessats en Intel·ligència Artificial, Software Development, Big Data o Ciberseguretat.
L'edició del 2025 ha tancat amb una participació rècord de més de 1.500 estudiants i 80 empreses, unes xifres que reflecteixen el creixement que està experimentant aquesta Fira Tecnològica any rere any. Aquest èxit consolida la UAB com un referent en la captació de talent dins el sector tecnològic.