• Publicitat

  Torna el xivarri dels sopars d'empresa de Nadal

  Els restauradors deixen enrere les anul·lacions per la Covid, però hauran d’esquivar l’augment de preus
  Moltes empreses recupereran el tradicional sopar de Nadal / CEDIDA
  Guillem Plans
  13 de desembre de 2022

  Són dies creatius per als restauradors sabadellencs, que barrinen els plats dels menús nadalencs per a famílies i empreses. I aquest any més que mai, per oferir delícies han de trencar-se les banyes per trobar ingredients que escapin a la pujada generalitzada de preus. Una equació complicada per tal d’oferir qualitat sense reduir massa el marge de benefici ni provocar indigestions als comensals amb comptes desorbitats. És difícil, oi? 

  Un clàssic de Nadal que aquest any costarà més de trobar, per exemple, és el magret d’ànec: “Hi ha hagut una grip aviària i va més car que el txuleton, a 28 euros el quilo”, comenta Oriol Bernadí, un dels dos germans que regenta el restaurant Cal Masover, obert des del febrer. “Nosaltres oferim productes frescos, del dia, carn i peix de qualitat... Ara ja són cars, no sabem com estaran per Nadal”, expressa Josep Maria Vilagrasa, al capdavant del restaurant Can Feu.

  Publicitat

  Però entre els restauradors hi ha eines i ganes perquè els clients no pateixin la inflació. “Malgrat tot, farem mans i mànigues perquè la gent pugui sortir, gaudir i que no notin tant la diferència. La gràcia és que ho aconseguirem. Com? Sabem com fer-ho, som professionals que tenim on anar a buscar productes i sabem quins han aguantat millor la pujada de preus. Podrem celebrar unes festes amb cara i ulls”, respon amb optimisme el president del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de Sabadell, Jordi Roca

  Recordeu l’any passat, en aquesta època, com encreuàvem els dits perquè cap PCR positiva no anul·lés el sopar d’empresa de Nadal? Una situació impensable ara mateix. Tot i l’augment de preus, per tant, les previsions dels restauradors són molt bones per al pròxim mes. Tornarà la tabola dels àpats nadalencs: “Les setmanes prèvies a Nadal tenim moltes reserves. Espero un molt bon desembre”, augura Vilagrasa. 

  Cal Masover s’estrena aquestes festes, però els germans Bernadí ja compten amb l’experiència d’haver gestionat el restaurant de la Mola. “Des que tancaven les escoles fins al 7 de gener, estava a petar”, recorda l’Oriol.

  Ara al Centre de Sabadell, les previsions també són molt optimistes: “Tenim moltes reserves d’empreses, de grups que van des de les 20 fins a les 50 persones. Estem preparant una carta amb una bona escudella, bons canelons, llamàntol a la brasa...”. 

  Publicitat
  Publicitat

  També et pot interessar