• Publicitat

  La Galana, tastets de vida al Centre de Sabadell

  Laura Negre ha muntat un negoci basat en la gastronomia que ha après tota la vida a casa seva
  Opinió
  13 de gener de 2023

  Albert Amigó, sommelier

  Faríeu bé de conèixer La Galana, un espai gatronòmic situat al centre de Sabadell, concretament al carrer del Sol número 6. Un local que fa poc més d'un any va obrir les portes. Hi està al capdavant Laura Negre, una jove de 25 anys i del Delta de l'Ebre, motivada per tenir el seu propi negoci basat en allò que ha viscut a casa seva tota la vida.

  Publicitat

  La seva àvia sempre li ha demostrat que es poden fer plats exquisits només amb els productes que tens a casa. Això, juntament amb la seva passió pel vi, inculcada pel seu pare Adolfo Negre, qui durant tota la vida ha venut vi a granel a casa procedent del Molar (DOQ Priorat). De fet, el nom de La Galana, ve procedent del Mas Familiar de la Laura a les terres de l'Ebre.

  Laura Negre, al capdavant de La Galana

  La Galana és un espai gastronòmic, on podreu gaudir d'una selecció de copes d'entre 5 i 8 vins diferents que canvien setmanalment. Per acompanyar, tenen diferents opcions per picar: des de taules de formatges excel·lents fins a diferents seleccions d'embotits. I, no podia ser d'una altra manera, diferents pastissos típics del Delta de l'Ebre i rebosteria creativa, tot fet artesanalment per la mare de la Laura, Antonieta Martin.

  Un dels trets diferencials d'aquest establiment és que combinen a la perfecció cultura i gastronomia, gràcies a una agenda cultural que compta amb un club de lectura. A més, ofereixen cursos de tastos de vins o tastos de vins ben especials, que inclouen maridar vins amb platets, vins amb formatges, vins amb música o l'explicació d'un celler pels mateixos elaboradors.

  Per descomptat, tenen una part de botiga, on principalment tenen tres pilars: Vins, Formatges i els pastissets del Delta fets per l'Antonieta Martin, a més de productes selectes i de cerveses artesanes. En aquesta activitat de botiga, la Laura ha aconseguit transmetre la seva ànima aconsellant a cada client just el que busca. Això fa que fa que la gent, quan entra a la Galana, es deixi portar completament.

  La Laura encomana la seva empenta a un equip caracteritzar per la professionalitat i l'alegria. Un equip jove i il·lusionat, del qual formen part Gerard Vilalta, Maria Albareda i Laura Rodriguez. Tots comparteixen l'afany de fer sentir com a casa els clients que entren per la porta de La Galana.

  Ara ja ho sabeu. Si rondeu pel Centre de Sabadell i us ve de gust una bona copa de vi, acompanyada d'un formatge o una ració d'embotits, no dubteu a entrar a La Galana a gaudir "d'un tastet de vida", com reivindiquen.

  Publicitat
  Publicitat

  També et pot interessar