• Publicitat

  Creixen les matriculacions

  Per segon mes consecutiu, augmenten les vendes a Sabadell respecte al mateix període del passat 2021
  Cotxes a punt per ser comercialitzats / EFE
  Manel Camps
  30 de novembre de 2022

  Per segon mes consecutiu, les matriculacions de vehicles (turismes i tot terreny) a Sabadell han estat millors que durant els darrers dos mesos del passat 2021. De les 230 i 186 unitats venudes durant el setembre i octubre, respectivament, de l’any passat, enguany se n’han venut 292 i 205, tot i els “problemes de disposició i oferta de vehicles, amb llistes d’espera per a l’entrega de vehicles”, segons assegura Fecavem, la patronal que representa als comerciants dedicats a la venda de vehicles a Catalunya. Unes dades positives que poden ajudar a cloure un any complicat, on l’escassetat de materials –semiconductors, per exemple– per a la indústria de l’automòbil, que sumats als efectes del conflicte bèl·lic a Ucraïna, i a l’entrada en vigor de l’impost sobre les emissions farà que enguany els registres de matriculacions dels automòbils a Sabadell pateixi una davallada respecte al 2021: a 31 d’octubre d’enguany, s’havien matriculat a la ciutat 2.149 vehicles, mentre que durant el mateix període del 2021 se n’havien matriculat prop de 2.500 (2.458): “la projecció al mercat català per l’any serà un 6% menys que l’any anterior, si tenim en compte que novembre i desembre acostumen a ser mesos on el mercat es mou”, auguren des de Fecavem, mentre reiteren el seu desacord per un impost que ha “deslocalitzat” el comprador, en recordar que “el pes de les matriculacions a Catalunya han perdut pes específic”.

  Si Sabadell va ser la població que el passat 2021 va liderar les matriculacions arreu del Vallès Occidental, durant aquests deu mesos del 2022 el lideratge l’ha agafat Terrassa, amb un lleuger avantatge, d’onze vehicles respecte de la ciutat de Sabadell.

  Publicitat

  Quins són els vehicles més venuts?

  A Sabadell, el lideratge de vendes el continua ostentant el Dacia Sandero, seguit del Hyundai i20, ell Toyota C-HR i el Kia Niro models que també són dels més sol·licitats arreu de la comarca, a excepció de Sant Cugat, on el Model 3 de Tesla lidera les vendes, seguit de l’Audi A3. Pel que fa a les motoritzacions, encara no s’assoleix la paritat entre el motor de combustió i els alternatius a Catalunya, fet que posa en relleu “un canvi de comportament en el comprador i que l’oferta de les marques és cada vegada més completa i convenç el potencial comprador”, analitzen des de Fecavem.

  Creixen les vendes de dues rodes

  Respecte al mercat de les motocicletes, i mentre al conjunt de Catalunya, segons dades de Fecavem, hi ha hagut un lleuger descens del 2,0% –a la província de Barcelona d’un 3,9%–durant aquest darrer mes d’octubre, a Sabadell la situació és totalment diferent: des del passat agost, i per tercer mes consecutiu, les vendes de motocicletes han estat superiors al mateix període del passat 2021. Des del mes de gener d’enguany i fins a l’octubre s’han venut un total de 669 unitats, vint més que durant els deu mesos de l’any passat, essent la segona població del Vallès Occidental amb més vendes, per davant de Sant Cugat (493) i només superada per Terrassa, amb un total de 772 unitats. 

  L’any passat, a Sabadell, es van vendre un total 773 motocicletes, i si la tendència dels darrers mesos es confirma durant els mesos de novembre i desembre, els números d’aquest 2022 seran millors que els del passat 2021.

  Entre les motocicletes més demandades, i on més d’un 90% de les motocicletes venudes són de gasolina, la Sym Symphony (125 cc), la Honda Forza (125 cc), la Kymco Agility (125 cc) i la Yamaha X-Max (300 cc) són les sol·licitades entre els vallesans.

  Tot i la bona salut que viu el mercat sabadellenc en aquest àmbit, “la dificultat de disposar de producte és un dels factors bàsics en l’evolució de les vendes d’aquest 2022”, subratllen des de la patronal.

  Interès creixent dels VO

  De les crisis en surten oportunitats, i el mercat que més rèdit n’està traient d’aquesta escassetat d’oferta de vehicles nous és el vehicle usat. Tot i que a partir de l’any vinent, poblacions com Sabadell, amb més de 50.000 habitants, hauran d’implantar les ZBE (zones de baixes emissions), des de la Patronal han detectat un lleuger augment en les vendes d’aquests vehicles: “a Catalunya es compren turismes d’ocasió, una mica més que l’any anterior, concretament en un 1,18%. La relació vehicle utilitzat i nou ha passat del 2,2 a l’any 2020 a 2,8 usats per un de nou”, analitzen.

  Gairebé sis de cada deu (58,23%) operacions de compravenda de VO són vehicles amb una antiguitat superior als deu anys, dada que preocupa al sector, fruit, també, de l’augment dels preus, derivat de l’escassetat de producte: “Des de principi d’any, un total de 134.565 tenen 10 o més anys. La circulació de vehicles de major antiguitat provoca més emissions ambientals i rebaixa la seguretat viària. Com que no s’incorporen vehicles nous, la mitjana d’antiguitat del parc puja”, alerten des de Fecavem.

  Publicitat
  Publicitat

  També et pot interessar