• Publicitat

  Córrer massa, el fet més habitual

  La DGT publica les infraccions més comunes a la carretera que suposen multes econòmiques i la pèrdua de punts
  Fer servir els navegadors manualment també té un cost econòmic i la pèrdua de punts / DGT
  Manel Camps
  8 de desembre de 2022

  La Direcció General de Trànsit (DGT) ha fet públic les infraccions més habituals que inclouen una multa econòmica i la pèrdua de punts del carnet de conduir.

  Circular a una velocitat superior a la permesa a vies urbanes, interurbanes o autovies, no portar cordat el cinturó de seguretat o circular en moto amb un passatger sense casc, són algunes de les infraccions més comunes entre la població.

  Publicitat

  Excedir la velocitat, amb un màxim de 20 km/h, a totes les vies, incloses les autopistes, no suposa la pèrdua de cap punt, però sí una multa econòmica de 100 euros. A partir dels 21 km/h, la multa econòmica és de 300 euros i de dos punts al carnet de conduir. La DGT sanciona com a falta molt greu aquelles infraccions que superin amb trenta, quaranta, cinquanta, seixanta, o fins i tot setanta, quilòmetres per hora –en funció de la via–, castigada amb sis punts i una multa econòmica de sis euros.

  Una de les altres infraccions més recurrents és utilitzar el mòbil mentre es condueix: l’ús de dispositius mòbils sense mans lliures, enviar o llegir missatges o utilitzar auriculars mentre es condueix és motiu de sanció (200 euros i sis punts). Tampoc no es poden fer servir els navegadors manualment ni qualsevol altre dispositiu electrònic. 

  Així mateix, conduir sota els efectes de l’alcohol o drogues també és una de sancions més interposades als conductors: la taxa màxima d’alcohol per a conductors novells i professionals és de 0,15 mg/l en aire espirat. Per a la resta de conductors és de 0,25 mg/l. En cas que superin els 0,60 mg/l, és considerat un delicte. Pel que fa a les drogues, qualsevol nivell de detecció és sancionable (entre 500 i 1.000 euros. Pèrdua de quatre a sis punts).

  Saltar-se un semàfor en vermell o un stop, no mantenir la distància de seguretat i no portar casc, cinturó, ni sistemes de retenció infantil (SRI) es castiguen amb la pèrdua de 4 punts i 200 euros de multa econòmica.

  Què s’ha de fer per recuperar punts?

  El termini màxim per recuperar la totalitat dels punts és de vint-i-quatre mesos, sempre que no es cometin infraccions que comportin la pèrdua de punts amb independència de les infraccions que s’hagin comès, segons la darrera llei de trànsit.

  Publicitat
  Publicitat

  També et pot interessar