• Publicitat

  Les escoles de Sabadell es preparen per al Nadal

  Coneixem quines activitats nadalenques es preparen als centres educatius de la ciutat
  La celebració del Nadal és un moment molt esperat a la ciutat pels infants / LLUÍS FRANCO
  Redacció
  1 de novembre de 2022

  [David Rigola]

  El Nadal és cada cop més a prop. Les llums decoratives ja omplen els carrers de la ciutat i a poc a poc aquesta es va apoderant de l'esperit nadalenc. Un dels espais on les festivitats es viuen amb més intensitat són les escoles de Sabadell. Ja que tant la celebració, com les setmanes prèvies de preparació són moments molt especials per la majoria d'alumnes, que veuen com es modifica momentàniament l'activitat educativa dels centres. Per conèixer com preparen el Nadal hem volgut conversar amb escoles dels diferents barris de la ciutat, aquí teniu les seves respostes.

  Publicitat

  Escola Joan Maragall

  A Can Puiggener els alumnes canten nadales, també reben la visita del Pare Noel organitzada per l'AFA. Fora del centre els infants visitaran la fira de Santa Llúcia a Sabadell i un dels cursos aprofitarà una sortida a Barcelona per veure la d'allà. Des de l'escola asseguren que són moments molt especials pels alumnes.

  Escola Font Rosella

  A la Concòrdia els alumnes visiten l'institut Ferran Casablancas per cantar-hi nadales. Els dies 19 i 20 de desembre l'escola rep al patge reial. I a partir del 21 se celebren diverses activitats: una xocolatada, fer cagar el tió, un bingo i l'entrega de regals de l'amic invisible.

  Escola Joan Montllor

  A Torre-romeu les activitats comencen el 14 de desembre. Els alumnes celebren un concert de nadales a l'auditori del centre cívic del barri per a totes les famílies. A més, aquest any des del centre asseguren que serà un acte especial, ja que tornarà a ser obert al públic. Com a extra, un dels professors de l'escola que és músic i participarà amb el seu grup. Les activitats continuaran el dia 21 amb la rebuda del patge i amb la cerca del tió per part dels alumnes per la llera del Riu Ripoll.

  Escola Miquel Martí i Pol

  El centre organitza un concert de Nadal pels cursos de primària i infantil dirigit als alumnes de l'escola. Els alumnes d'infantil i cicle inicial celebren el Tió, moment en què el curs de 5è fa una representació als més petits per explicar-los els motius de la celebració. Cicle mitjà i superior realitzen un quinto, els primers a la mateixa escola i els segons a la Societat Coral Recreativa El Ciervo.

  Escola Teresa Claramunt

  A Gràcia els alumnes preparen la decoració d'un arbre de Nadal per l'escola. A la plaça del Treball, conjuntament amb altres entitats del barri també fan decoració d'un arbre i celebren el tió. Cantar nadales, el concert nadalenc per les famílies i els tallers de plàstica també en són algunes activitats més.

  Escola La Immaculada

  El centre organitza diferents activitats. A Cicle Inicial es representarà l'obra 'Somni d'una nit de reis', rebran l'ambaixador reial i es farà una sortida al bosc per trobar el tió.

  Els alumnes de cicle mitjà fan una cantada de nadales el 16 de desembre a la tarda en col·laboració amb l'Associació de Veïns del barri per acompanyar l'encesa de llums de l'arbre de la plaça de Les Termes. Posteriorment, organitzen una paradeta de detalls de Nadal i una xocolatada per recaptar diners per La Marató.

  A secundària el curs de 1r d'ESO representarà l'obra 'Presents per Jesús' al Centre Cívic de Sant Oleguer, 2n i 3r col·laboraran amb la campanya de recollida d'aliments i elaboració de lots amb la parròquia Sagrada Família. Els de 4t prepararan contes, cançons i titelles pels més petits del centre.

  Petits Gegants Vedruna

  Els infants d'EI2 i EI3 cantaran nadales conjuntament. EI0,EI1,EI2 celebraran una cantada de nadales per famílies i un berenar.

  Els Salesians

  L'escola organitza les activitats nadalenques per cicles. Infantil, amb alumnes de P3 a P5 realitza obres de teatre i cantada de nadales. Al mitjà i superior, fan teatre, nadales i munten el pessebre. Els alumnes de secundària són els encarregats de decorar els passadissos amb llums de nadal. L'últim dia, com a cloenda, tota l'escola realitza una celebració a l'església de Sant Oleguer.

  Escola del Carme

  El centre organitza una cantada de nadales i la celebració de la Missa del Pollet a l'auditòri de l'escola.

  Publicitat
  Publicitat

  També et pot interessar