• Publicitat

  Salas construirà 15 habitatges de protecció oficial a Can Llong

  Es faran en règim de cooperativa, la qual cosa permet reduir els costos
  Aleix Pujadas Carreras
  26 de gener de 2023

  La promotora sabadellenca Salas preveu aixecar un nou bloc d'habitatges al barri de Can Llong. Concretament, hi haurà 15 pisos amb protecció oficial, i aquesta promoció anirà acompanyada de dues més que es preveuen fer més endavant, que sumaran un total de 65 domicilis tant d'habitatge lliure com protegit. Els tres edificis que resultaran del projecte Europa Can Llong estaran situats entre la ronda d'Europa i el carrer de Venècia.

  El solar on es construiran els habitatges / Aina Torres

  Recentment, Salas ha iniciat la comercialització del primer edifici, 15 pisos, que es construiran a través del règim cooperatiu. Per això, la promoció la gestiona la immobiliària de Sabadell a través de la seva cooperativa d'habitatge Arauca. Aquesta primera construcció es preveu iniciar a finals d'aquest any i entregar-la el maig del 2025. Les altres dues, de 29 i 21 pisos respectivament, s'està estudiant quan es començaran a fer.

  Publicitat

  La cooperativa és una entitat sense ànim de lucre que comptarà amb els serveis de Salas per gestionar els habitatges, els quals "al no disposar d'intervenció per part de promotors externs, es comercialitzen sense necessitat d'obtenir un benefici promotor", subratlla l'empresa en un comunicat. Els preus dels domicilis començaran als 159.000 euros. Per optar a comprar-ne un, caldrà estar inscrit en el Registre de Sol·licitants d'Habitatge amb Protecció Oficial de Sabadell.

  Els pisos tindran un, dos o tres dormitoris, zones exteriors i tots els pisos dels tres edificis de la promoció disposaran de plaça d'aparcament.

  Expectatives de demanda

  El director general de Salas, Manel Rodríguez, apunta al D.S. que aquesta iniciativa respon a la necessitat de "posar en el mercat habitatges de qualitat a un preu que permeti l'accés al gruix de la classe mitjana, cobrint així una demanda social existent". I afegeix que, com que no hi ha benefici financer, "això permet oferir habitatges a uns preus ajustats, per sota dels de mercat".

  Per iniciar la comercialització dels habitatges se n'haurà d'haver venut un percentatge concret, però els promotors confien que, "tenint en compte l'augment de la demanda d'habitatge que hi ha a Sabadell, i el volum actual d'interessats que ens ha arribat per aquesta primera fase, la previsió és positiva".

  Can Llong creix

  El primer edifici de la promoció, amb 15 pisos, es farà just al costat d'una altra de promoció oficial que promou l'Incasòl i que tindrà 34 domicilis. En aquest cas, les obres ja estan en marxa. Les dues promocions sumaran 49 pisos en total en aquesta zona de la ronda d'Europa de Can Llong, davant del Punt Blau. Aquest barri és el que té més projecció de creixement en els pròxims anys. Tot just acaba d'inaugurar el seu CAP -una extenció del de Can Rull-, s'hi està construint l'escola Virolet i l'estudi sobre la construcció de l'estació de Rodalies s'ha inclòs en els pressupostos de l'Estat pel 2023.

  Publicitat
  Publicitat

  També et pot interessar