• Publicitat

  Factors a considerar abans de llogar 

  El pressupost, la zona on es vol viure o els serveis que es poden tenir a l’abast, aspectes a tenir molt en compte
  Sergi Estapé
  10 de desembre de 2022

  Si no es té la intenció de comprar un habitatge, pels motius que sigui, per no tenir possibilitats econòmiques en aquest moment, perquè no es té clar encara o, simplement, per un trasllat a una altra població de manera passatgera i no definitiva, l’alternativa més evident és el lloguer. A vegades, buscar una casa o un pis de lloguer pot ser dificultós i, a vegades, es pot allargar de manera excessiva.

  A causa de la pandèmia, molts habitatges destinats al sector turístic han passat a ser part de l’oferta com a habitatges habituals, el que ha incrementat notablement el nombre de pisos o cases que poden ser llogades.

  Publicitat

  Abans de llogar un habitatge cal tenir molt clar quin pressupost volem destinar, i que no passi de les nostres possibilitats econòmiques. Els experts situen en un 30% dels ingressos que tenim cada mes com a la quantitat idònia que s’ha de destinar per al lloguer de l’habitatge. És evident que, aquesta xifra pot ser insuficient, depenent de la ciutat o població en la qual volem llogar una casa o un pis.

  Construcció d'obra nova a Can Gambús / LLUÍS FRANCO

  No és el mateix un lloguer a una gran ciutat que a un poble més petit. I també es diferenciarà el preu segons la grandària de l’habitatge. Habitualment, com més metres quadrats de superfície hi ha, més car és el lloguer.

  El preu pot variar

  També pot variar el preu, segons la zona. D’entrada, també és aconsellable tenir ben present a on es vol viure, sempre que, els preus d’aquell barri, s’adapti a les nostres possibilitats. És bàsic buscar un lloc que ens aporti comoditat i que estigui a prop del lloc de feina, o dels familiars i els amics, o la gent del nostre entorn, i que tinguem a mà els serveis principals, com botigues, transports o hospitals.

  Amb tot això, la recomanació principal és concretar pressupost i zona i anar a veure només els habitatges que s’ajustin a les nostres característiques o pretensions. És important, per fugir de qualsevol opció que ens pugui fer un pas en fals, evitar d’anar a veure pisos o cases que sobrepassin el nostre pressupost o les nostres necessitats.

  Un altre punt a tenir en compte és si s’adapta al que volem o necessitem. És important saber algunes qualitats del pis o casa, com si disposa de garatge, si té traster, quantes habitacions hi ha a l’habitatge o altres serveis que ens poden interessar o, a l’inrevés, aspectes que volem obviar.

  Publicitat
  Publicitat

  També et pot interessar