• Publicitat

  La millor opció per escalfar bé la nostra llar aquest hivern

  "El millor seria substituir la caldera per una bomba de calor en aerotèrmia", assegura l'expert Oriol Ventura
  Redacció
  13 de desembre de 2022

  No només és qüestió de sentir-nos càlids i comfortables a casa. És també una qüestió d’eficiència energètica que ens pot fer estalviar uns quants diners. Per això us presentem diferents opcions intel·ligents per escalfar la llar aquest hivern, pensant també en no malgastar energia. Oriol Ventura, fundador de VenerSol i membre de la junta del Vallès del Col·legi d’Enginyers de Catalunya, destaca que “ara mateix, el millor seria substituir la caldera per una bomba de calor en aerotèrmia, perquè a nivell de costos i d’eficiència energètica és el millor”.

  Revisar els radiadors abans de posar-los en marxa és important per assegurar que funcionen correctament / AINA TORRES

  De mitjana, segons l’OCU, comporta una despesa de 455 euros a l’any, mentre que  els radiadors elèctrics arriben fins als 1.255 euros.  A més, d’aquesta manera es pot programar la temperatura de casa  de forma correcta. “En lloc de fer servir tota la potència quan arribes, ho pots programar un parell d’hores abans a 19 o 20 graus. Encara que tinguis més temps obert, no consumeixes tant”, apunta Ventura. 

  Publicitat

  Ara bé, l’expert també proposa altres opcions per si no es vol o no es pot fer una inversió tan gran. Encara que no tinguem un sistema modern, el consell és el mateix: anticipar-se al fred. És millor escalfar la casa gradualment amb una temperatura més baixa que no pas intentar fer-ho de cop, amb més potència. Una altra opció per escalfar casa de forma intel·ligent és, tal com detalla Ventura, ventilar casa en el moment de llevar-se perquè la calefacció “pugui treballar millor”, amb l’aire renovat.  

  També hi ha la possibilitat de controlar la temperatura mitjançant la domòtica. És a dir, tenir un gadget intel·ligent a la llar que permeti programar. Així podem buscar una temperatura no excessiva per mantenir la zona de comfort i tenir molta més eficiència energètica a casa.

  Publicitat
  Publicitat

  També et pot interessar