• Publicitat

  Materials amb història: generadors de calidesa

  L’arquitecte sabadellenc Cesc Bonsfills signa la rehabilitació d’aquesta casa, en què els colors clars contrasten amb els tons terrosos de parets i sostres
  Aleix Pujadas Carreras
  30 de gener de 2023

  El contrast entre materials és el gran protagonista de la reforma d’aquesta casa de doble cos i dues plantes de Sabadell signada per l’arquitecte local Cesc Bonsfills. Segons l’autor, la voluntat era “realçar els materials històrics de l’edifici i fer que siguin els generadors de la calidesa de la llar”.

  Menjador de la casa de cos reformada per Cesc Bonsfills / Cedida

  Per això, els colors clars contrasten amb els tons terrosos de les parets originals de totxo i les voltes dels sostres. Un dels elements més importants de qualsevol llar, segurament, no és pròpiament part de l’habitatge: la llum. Si bé l’orientació la pot condicionar, en ocasions com aquesta les reformes poden ajudar que n’entri més, la qual cosa té beneficis personals i econòmics.

  Publicitat

  Bonsfills apunta que en aquesta casa hi ha un estudi amb una alçada imponent que s’ha il·luminat amb un lluernari de vidre a la teulada. “Els rajos del sol creuen l’estudi de la segona planta i entren fins a la sala del pis de baix a través d’un doble espai”, destaca l’arquitecte. La casa compta amb una escala al centre que ha estat restaurada mantenint el graonat existent i repicant una de les seves parets per recuperar i fer lluir la particular textura dels maons.

  Les portes, la majoria d’elles restaurades, també contrasten amb la nova decoració de la casa, la qual cosa transmet la sensació que la reforma ha comportat fer una actuació global, que actualitza tota la casa i sembla que podria ser del tot nova. D’aquesta manera, el conjunt de l’actuació busca convertir una casa original del s. XIX en un habitatge rehabilitat amb criteris de sostenibilitat, eficiència energètica i uns acabats actuals i de qualitat.

  Publicitat
  Publicitat

  També et pot interessar