La Diada de Sant Jordi arriba a Sabadell amb una proposta cultural àmplia, participativa i descentralitzada que omplirà carrers i places de llibres, roses, activitats familiars i espectacles. La Diada del 23 d’abril es presenta com una gran festa a Sabadell en què la literatura, la cultura, les flors i les tradicions catalanes esdevenen protagonistes indiscutibles, com és tradició.
Aquest 2025, l’Ajuntament de Sabadell ha autoritzat un total de 43 parades de llibres i 173 punts de venda de roses distribuïts per diferents punts de la ciutat. Algunes d’aquestes parades oferiran els dos productes típics de la Diada de Sant Jordi.
Els espais centrals de la Diada
El centre de Sabadell serà un dels punts neuràlgics de la celebració. La plaça Doctor Robert acollirà, de 10 del matí a 20 h, les parades de cinc llibreries locals, que oferiran una selecció de novetats i clàssics per a tots els gustos. Paral·lelament, a la Rambla —entre els carrers de Sant Antoni Maria Claret i de Gurrea— s’hi instal·larà la fira d’entitats, amb la presència de col·lectius que treballen en l’àmbit social, cultural i educatiu.
Un dels espais més dinàmics serà el Racó del Campanar, on s’instal·larà la tradicional taula d’escriptors, que enguany comptarà amb la participació d’una cinquantena d’autors locals que signaran llibres al llarg de tota la jornada. Al mateix espai, hi haurà la carpa de les Biblioteques de Sabadell, amb activitats per a tots els públics: a les 10 h tindrà lloc una sessió de contes exprés, i a les 17 h es farà el taller de punts de llibre, una activitat ja clàssica per als més petits.
La programació de Sant Jordi s’estén més enllà del centre, amb activitats a diversos equipaments culturals. El Museu d’Història de Sabadell, al carrer de Sant Antoni, 13, ha preparat una tarda familiar amb dues sessions del conte “El drac de Sant Llorenç” (a les 17:30 h i 18:30 h), i visites guiades al Campanar de Sant Fèlix a les 18:30, 19:30 i 20:30 h.
Les biblioteques municipals també oferiran tallers infantils i activitats de foment de la lectura durant tot el dia. A més, hi haurà una actuació dels Cantaires de Can Feu (12:30 h), una ballada de sardanes a la plaça de Sant Roc (18 h), i una actuació castellera al Racó del Campanar (18 h). L’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont obrirà també les seves portes al públic amb activitats especials.
La Diada posarà punt final al cicle Sant Jordi, Lletres i Pensament.Entre les últimes propostes del cicle destaquen el Vermut poètic amb el poeta Adrià Targa, que tindrà lloc el dissabte 19 d’abril a les 12 h al pati de l’Arteneu, i la Traca Final, amb la presentació del llibre La xona d’or a càrrec de Laura Fa i Marta Pontnou, també el dissabte 19 a les 19 h al Gremi de Fabricants. El dilluns 28 d’abril, la programació es tancarà amb la presentació de Seguint les ones, de Marta Angelat, a les 19 h.