Una de les millors mones de Pasqua 2025 és de Sabadell

La pastisseria de la Creu de Barberà també es va endur el premi a millor coca de Sant Joan del 2024

  • Queralt Castellet, fora del Mundial per lesió
Publicat el 27 de març de 2025 a les 13:32
Actualitzat el 07 d’abril de 2025 a les 23:37

La millor mona de pasqua tradicional es cou a Sabadell. La pastisseria la Palma ha guanyat el segon premi a la millor mona de Pasqua tradicional 2025 de Catalunya, coneguda històricament com a 'mona Cristina'. "Ho hem rebut amb molta il·lusió, ens permet continuar treballant i millorar el producte", exposa Carles Boix Vila, pastisser de La Palma, un negoci que també és present a Barberà del Vallès i a Sant Cugat.

 
 
 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida por Diari de Sabadell (@diaridesabadell)

"El secret d'una bona mona és la qualitat dels seus ingredients. És un brioix amb farina, ous, llevat amb massa mare, ratlladura de llimona i taronja... i una fermentació molt lenta", apunta Boix. Decorat amb ametlla, sucre i les tradicionals plomes, el dolç va seduir el jurat. A la categoria de mones tradicionals, es va tenir en compte l'aroma, gust i decoració. En aquesta edició, s’ha inclòs tres fillols i els seus padrins com a membres del jurat popular. Les seves opinions han contribuït a complementar la valoració del jurat professional, integrat per mestres pastissers, flequers i periodistes gastronòmics. No és el primer cop que són reconeguts per la seva feina. La pastisseria, ubicada a la carretera de Barcelona, 572, es va endur el premi a millor coca de Sant Joan del 2024. L'any 2023, els lectors del Diari van triar també La Palma com el negoci on es fan els millors croissants de xocolata a Sabadell. [caption id="attachment_338620" align="aligncenter" width="700"] Pastisseria la Palma / JUANMA PELÁEZ[/caption] La pastisseria és de l'any 1952, la va fundar el senyor Conrad Sanfeliu, pare del Pere Sanfeliu. "És important que t'apassioni el que fas, el secret és mantenir la qualitat del producte i la dedicació", sosté. L'obrador, de fet, va parar a un carrer en homenatge a la família: el passatge Pere Sanfeliu de Sabadell. Estan ubicats, de fet, a la masia de la família, coneguda Can Pauet, fundada el 1845. "Al voltant, tot eren camps. L'ànima de la Palma continua a la mateixa fàbrica on tot va començar, a la Creu de Barberà", recorda Boix. La Pepi Sanfeliu i en Carles Boix representen la tercera generació, un negoci que sí tindrà relleu generacional: la Montse Boix, continuarà amb el llegat familiar. "Hi ha molta feina darrere, però és una feina preciosa. La gent ve amb il·lusió, regalem felicitat", considera.

Un retorn a la tradició

"Ara hi ha un reclam de la tradició, es torna a demanar els orígens de les coses", exposa el pastisser. Malgrat que continuen triomfant les mones de personatges de xocolata i les de nata o trufa, es tornen a demanar les originàries. Aquest any, entre les creacions més destacades hi ha la Mia, una figura de xocolata que cada any representa una professió diferent dins l'àmbit científic i enguany és biòloga. Una iniciativa del Gremi per fomentar la ciència entre la canalla, gràcies a un codi QR que conté informació que apropa, d'una forma pedagògica, la biologia.