Fa prop d'un any que als bancs del
passeig de la Plaça Major els músics de carrer
Fidel Trias i
Carles Borrell complementen l'espai amb la seva guitarra i trompeta. Però aquest dimarts agents de la
Policia Municipal els han fet fora del seu emplaçament habitual, la qual cosa ha provocat la seva indignació i la de diversos veïns amb els quals ja es coneixen i que valoren la seva contribució. Els músics reclamen que l'
Ajuntament de Sabadell sigui tolerant i els permeti tocar allà i preveuen iniciar una recollida de signatures de suport en els pròxims dies.
Trias i Borrell asseguren que "és injust i, pel que ens han dit els agents, e
ns fan fora perquè divendres passat ja van fer fora dues altres persones, segurament perquè es van ajuntar dues músiques diferents en un mateix espai. Si ningú truca dient que hi ha molèsties, com pot ser un veí o un comerciant, la policia no fa res. Et poden fer fora, però almenys no multen. Però avui ens han fet fora sense que hi hagués queixes".
L'activitat no està regulada i, per això, expliquen que si no hi ha queixes se'ls deixa fer. En el seu cas, expliquen que "no volem que ho regulin sinó que hi hagi tolerància, diferenciant si algú molesta o no". Perquè regular-ho creuen que els limitarà el temps i l'espai. Ara, tornar-hi sabent que els poden fer plegar en qualsevol moment, afegeixen, els deixa en una situació incòmoda que esperen que es pugui resoldre aviat i en els pròxims dies decidiran què fan. Borrell creu que la ciutat ha de fer una reflexió sobre com abordar qüestions com aquesta, les persones que fan malabars al carrer o recullen ferralla, per citar alguns exemples, ja que considera que se'ls hauria de deixar fer sempre que no molestin els altres.
[caption id="attachment_335474" align="aligncenter" width="1000"]

Agents de la Policia Municipal, al Passeig / Cedida (D.S.).[/caption]
L'expulsió del Passeig s'ha produït en un moment en què diverses persones conegudes pels dos músics estaven a prop i s'han apropat a donar-los suport. Entre elles, els veïns
Fernando Muñoz i
Rosa Jiménez han destacat que "é
s una injustícia que els posin traves, no s’entén, el que fan és cultura", i consideren que "no molesten i ens alegren el dia. La gent també seu aquí per escoltar-los, perquè ho fan molt bé". Feliu Trias havia treballat a l'ONCE fins que va plegar i ara és pensionista. Per la seva part, Carles Borrell és músic pel seu compte. Tots dos senten passió per la música i defensen que el que fan "té un valor cultural", amb un repertori format per "cançons de sempre" que permeten engrescar el públic.
[caption id="attachment_335476" align="aligncenter" width="1000"]

Feliu Trias (guitarra) i Carles Borrell (trompeta), al Passeig / VÍCTOR CASTILLO[/caption]
Fa quatre anys
ja es va denunciar una situació similar. Aleshores, la saxofonista
Gemma López (Gemma Redhat), va fer públic el seu malestar perquè la Policia Municipal la feia fora del Passeig (i li deien que li requisarien els instruments si no ho feia). El gener del 2021 va iniciar una recollida de signatures digital per instar l'Ajuntament a legalitzar l'actuació dels músics de carrer.