Ara a portada
Tanca la botiga de jardineria Comercial Alemany amb més de 75 anys d'experiència
Era un punt de referència de la ciutat en productes d'agricultura, jardineria, l'àmbit forestal i màquinaria

- Tanca la botiga de jardineria Comercial Alemany amb més de 75 anys d'experiència

- Aleix Pujadas Carreras
- Periodista
Publicat el 22 de novembre de 2024 a les 16:53
Actualitzat el 22 de novembre de 2024 a les 18:23
La botiga sabadellenca Comercial Alemany ha abaixat la persiana després de 75 anys d'activitat. Estava situada a la carretera de Barcelona, 22 (Gràcia), i el local ja està buit, si bé encara queden alguns rètols que recorden l'establiment. El local, que té cantonada amb el carrer del Pintor Pradilla, ha passat a estar disponible per llogar.
El tancament es deu al final d'una etapa i la jubilació del propietari, Joan Alemany, segons fonts familiars. El seu fill, Joan Anton Alemany, que hi treballava, explica que fa uns mesos "vam haver de plantejar què fer i, al final, vam decidir plegar". La botiga era un punt de referència de la ciutat en productes d'agricultura, jardineria, l'àmbit forestal i màquinaria. També era servei tècnic de les principals companyies del sector com Stihl, Honda o Husqvarna per fer el manteniment de les màquines.
Joan Alemany va obrir la botiga amb la seva àvia Carme quan ell tenia 14 anys, i actualment en té 90. Sempre han estat al mateix lloc, primer en un local més petit, fins que als anys 70 van aixecar l'edifici en què estaven situats fins ara.
"Estem satisfets perquè tota la vida hem fet el que ens agradava, amb un servei molt personalitzat i el client sempre ho agraïa. Ho hem gaudit i patit més que suficient, no és una decepció", reflexiona Joan Anton Alemany. Ell mateix ha viscut de primera mà l'evolució de l'entorn de la ciutat, perquè "abans ens centràvem més en l'agricultura perquè hi havia molts més masos i, a mesura que van desaparèixer, vam anar canviant a la jardineria".
Tal com recorda Joan Anton i apareix al mapa del rodal de Sabadell de la UES, el seu avi, que també es deia Joan Alemany, va construir una casa de pagès el 1870 a la zona d'Els Corrals Nous, molt pròxima al Santuari de la Salut, amb els diners que va obtenir de la venda d'uns terrenys situats a la serra de Sant Iscle perquè l'Ajuntament pogués construir el cementiri de la ciutat.
Notícies recomenades
-
Sabadell Tanca La Cullereta, la cafeteria que va seguir l'estela del Forn de Sant Jaume
-
Sabadell La Generalitat detecta "irregularitats" en una residència de gent gran de Sabadell
-
Sabadell Ni l’aula, ni el pati: quan la cuina és l’ànima de l’institut
-
Sabadell Noves motos a la Policia Municipal de Sabadell