Ara a portada
FEM Vallès es converteix en associació amb l'objectiu de propiciar els canvis que necessita l'entorn vallesà

- Els sabadellencs de més de 40 anys es poden vacunar sense cita al punt mòbil del Mercat de Zona Hermètica fins a les 14 h
Publicat el 08 de juliol de 2021 a les 18:17
FEM Vallès ha fet el pas aquest dijous per passar de ser una plataforma a ser una associació que engloba diversos actors del Vallès Occidental i de l'Oriental. L'objectiu és seguir fent força per propiciar els canvis que les dues comarques, amb 1.300.000 habitants, necessita per garantir l'èxit de les empreses i entitats que hi ha instal·lades, però també la qualitat de vida dels seus habitants i d'aquelles persones que s'hi desplacen per feina o estudis, entre d'altres. L'associació ha escollit Granollers (Vallès Oriental) com a seu, des d'on seguiran reclamant millores en matèria d'infraestructures o insistint en la necessitat que el Vallès tingui una centralitat pròpia, independent de la metròpoli de Barcelona.
L'associació es planteja com a repte posar sobre la taula i seguir exercint pressió en els grans temes que afecten el Vallès: "Hem de tenir una interlocució amb les administracions, la Generalitat a traves del Govern i el Parlament, i també amb l'Estat, però sobretot hem de tenir proposta i discurs", destaca l'urbanista sabadellenc Manel Larrosa, membre de la junta de FEM Vallès.
El discurs és la continuació de la feina feta en la darrera dècada de vida de FEM Vallès, abans com a plataforma, i que engloba entitats i institucions del territori com la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Transports Urbans de Sabadell (TUS), la patronal Cecot, la Cambra de Comerç i Indústria de Sabadell o el sindicat CCOO, entre d'altres. "Estem en un moment en què es vol caminar cap a una governança rigorosa, tenim un context que facilitarà posar els nostres plantejaments sobre la taula.
Així, la mobilitat és un dels elements que des de l'associació consideren vitals a l'hora de parlar de la millora de la situació actual al Vallès, donat que els desplaçaments entre municipis són molt freqüents, com també ho són amb la ciutat de Barcelona. En aquesta línia, l'entitat ja va presentar fa anys una proposta per crear nodes de connexió amb l'enllaç de línies de Rodalies i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).
Un exemple ho són les parades de Volpelleres i l'Hospital General de Catalunya, totes dues a Sant Cugat del Vallès i on conflueixen els dos serveis ferroviaris, això sí, sense compartir estació, o la proposta de gran node a l'alçada del centre comercial Baricentro, a Barberà del Vallès. "La que sí que s'ha materialitzat és l'estació de Santa Perpètua de Mogoda, però perquè hi ha hagut pressió municipal al darrera", assenyala Larrosa.
Notícies recomenades
-
Sabadell “Em van fer veure que no tot el que surt a Internet sobre la Prader-Willi es compleix”
-
Sabadell Oficialitzada l'adjudicació de les obres del MNAC als sabadellencs HArquitectes
-
Sabadell FOTOS | El viacrucis del Centre commemora les darreres hores de Jesucrist
-
Sabadell Troben xeringues a bústies i escales de diferents edificis de Campoamor