El sushi, una moda generacional que tanmateix menja gent de totes les edats

Publicat el 31 de març de 2022 a les 11:38
Actualitzat el 16 de novembre de 2022 a les 11:50

[Ander Zurimendi]

Sabadell no és aliena a la tendència a comptar amb parades gastronòmiques als mercats. Al Central, per exemple, hi va obrir gairebé fa tres anys Goril·la Sushi.

De la mà de David Bastús, està popularitzant la gastronomia japonesa entre la més aviat envellida clientela del mercat. “El sushi està associat a un tema generacional, més joves, però aquí el compren de totes les edats, perquè s’entén que en part és el que fa que la societat japonesa sigui la més longeva del món”, enraona. 

“És una cuina saludable, sense fregits, que senta bé, no fa la digestió pesada...”, explica mentre talla un llom de tonyina que li han subministrat a la peixateria de davant, Feliu Vives. “El meu producte no és que sigui ja de quilòmetre zero, és que me’l subministren a 4 passes de la parada”, sosté. De fet, fa sushi de tota casta. “Oferim una carta base, perquè la gent tingui referents. Però si algú vol que fora de carta li elabori un sushi d’ostra o d’eriçó de mar, doncs ho faig sense problemes”, diu. 

De fe, sosté que l’objectiu és adaptar-se als gustos dels consumidors. “Per les persones que els fa certa angúnia el peix cru, es pot fer amb peix cuinat, amb verdures, amb pollastre...”, sosté Bastús, tot fent referència als famosos Califòrnia Rolls carnis.

Tot i així, també defensa no allunyar-se massa de les arrels del que va aprendre al Japó. Hi va viatjar el 2015, quan sobtadament va deixar la seva anterior feina de cuiner. 

Un cop aquí, ha ofert innombrables tallers i showcookings. “Jo incentivo molt que la gent provi de fer sushi a casa seva, m’agrada. Però també és cert que no és tan fàcil. L’habilitat del cuiner hi juga molt”, diu Bastús.