El drac de la literatura va passejar pels carrers de Sabadell durant el dia de Sant Jordi. Els sabadellencs van gaudir dels llibres a paradetes i llibreries de la ciutat en una celebració multitudinària, diversos llibreters de la ciutat ens han explicat quins autors han estat els més venuts fent, també, un resum de la jornada.
Malgrat la diversitat de títols disponibles, algunes obres han destacat clarament entre les més venudes. A la llibreria Malapeça, per exemple, van notar un autèntic "boom" de vendes, especialment durant la tarda, amb una clara predilecció pel llibre Somiàvem una illa, del sabadellenc Roc Casagran. Altres títols que van despertar gran interès han estat A l’altra banda de la por de Marta Orriols (també de Sabadell), Aquest tros de vida d’Estel Solé i Casadellà, i el thriller No dormiràs, d’Oriol Canals Vaquer.
Tot i que en l’àmbit de l’assaig els temes escollits entre els lectors són sempre diversos, un dels que va captar més atenció va ser el de l’habitatge, especialment rellevant pel públic jove. D’altra banda, els llibres de la sèrie Crims, de Carles Porta, han estat, un cop més, tot un èxit de vendes.
Des de La Llar del Llibre, Carles Fàbregues explica que l'autor que més demandat pel públic va ser Roc Casagran, i afegeix altres noms destacats com el llibre Diagonal Manhattan de Xavier Bosch. En castellà, s'ha venut molt bé Por si un día volvemos de María Dueñas i els llibres de Pilar Eyre. Entre els assajos, sobresurt El loco de Dios en el fin del mundo de Javier Cercas.
Fàbregues valora molt positivament la jornada: "Hi ha hagut una gran afluència de persones durant tot el dia, sense pausa ni tan sols al migdia". També subratlla el pic de visitants entre les 18 h i les 20 h, tot i alguns imprevistos com la caiguda dels datafons de les paradetes durant mitja hora, que va afectar diverses llibreries en plena hora punta. Remarca, però, que "durant una jornada tan intensa, els llibreters no podem arribar a tot ni atendre amb el detall habitual".
A la Llibreria Tècnica, especialitzada en llibres de segona mà, Jordi Seguí comparteix una visió similar. Destaca que "la gent va sortir al carrer i les llibreries hem pogut fer bons números", però assenyala un canvi d’hàbits: "Molts clients venen amb fotos al mòbil dels llibres que busquen, cosa que fa que es perdi una mica el plaer de remenar i descobrir noves lectures in situ". Tot i això, autors com Bosch, Cercas i Casagran continuen sent valors segurs, i d’entre els noms estrangers destaca La catastròfica visita al zoo de Joël Dicker.
Des de Sabadell Còmics, Rafael Sabater apunta els títols més venuts en la secció infantil: La terrible Adèle, de Mr. Tan i Diane Le Feyer, i L’Home Gos, de Dav Pilkey, creador també del popular Capità Calçotets. Un clàssic imprescindible per Sant Jordi, la sèrie Bola de Drac d’Akira Toriyama, continua esgotant existències. Pel que fa al públic adult, la novel·la gràfica Mar i Cel de Coralí Espuña Ribas, basada en l’adaptació teatral de Xavier Bru de Sala de l’obra d’Àngel Guimerà, es va vendre tant que ara mateix està esgotada a la botiga. També ha tingut molt bona acollida la trilogia distòpica Noceà, del sabadellenc Ricard Efa.
A la llibreria LibreRío de la Plata, especialitzada en literatura llatinoamericana, Cecilia Picún destaca El factor Rachel de l’autora irlandesa Caroline O'Donoghue com el títol més venut, tant en català com en castellà. A la paradeta, però, Somiàvem una illa de Roc Casagran va ser, com en molts altres punts de venda, el llibre estrella. Picún també recalca l’èxit de Gabrielle Zevin amb La vida del llibreter A.J. Fikry, una autora que ja havia triomfat amb Demà, i demà, i demà. A tall de recomanació, reivindica La casa de papel de l'autor argentí Carlos María Domínguez, un relat breu però intens que, segons diu, "reflecteix tots els girs i canvis que podem viure gràcies a un llibre".
Finalment, Jesús Pernia, de l’Associació Cultura Solidari, que es dedica a la venda de llibres de segona mà, subratlla l’interès creixent pels thrillers i, com a sorpresa, la demanda de llibres infantils que ajuden a gestionar les emocions dels més petits. Pernia conclou amb una entusiasta defensa dels clàssics: "N’hi ha pocs regals que superin una bona novel·la clàssica".