Dins del marc del Festival de Dansa Metropolitana, Sabadell continuarà vibrant amb el seguit d’activitats previstes per a aquest cap de setmana. Tot i que la part central es farà diumenge al parc de Catalunya, cal destacar les propostes de carrer que es podran veure avui dissabte entre les 12 h i les 13 h a la plaça del Doctor Robert: El baile de la zurda, de La Cerda; OUTSKRTS, de Souldiers, i Am I what?, d’Elvi Balboa.
L’endemà, diumenge 23 de març, a la plaça de l’Argub del parc de Catalunya (12.20h), es presentaran dues propostes dins el projecte Vibracions del Dansa Metropolitana, que té com a objectiu posar l’èmfasi en la relació entre el moviment i el so com a element dramatúrgic.
La primera representació que es podrà gaudir serà Zitzània, de Lali Ayguadé amb Col·lectiu Persiana, a les 12 h. Una peça col·lectiva que dibuixa les relacions entre el caos i l’harmonia, entre el desordre creatiu i la convivència. Més tard, a les 12.20 h, Col·lapse, de la coreògrafa sabadellenca Laia Vila, abordarà la relació de l’ésser humà amb el medi ambient. Una proposta amb una clara mirada ecologista, creada en col·laboració amb l’associació Teatre-Dansa Petit Món i amb l’acompanyament musical en directe del grup CUROS, format per Lluís Borrell i Bernat Tortajada.
Art i perspectiva social
“M’agrada vincular les arts escèniques amb una perspectiva social, apropant-me a la sensibilitazció i fins i tot fent incidència de les coses que passen al món. Llavors, quan em van proposar el projecte, volia que tingués sentit”, explica Vila.
“Com que vibrar era el concepte central i s’havia de fer a l’aire lliure, volia parlar de com hem col·lapsat el món. Hem d’aturar-nos i respectar el medi. Relatem una història amb el ball”, recalca la coreògrafa. Sobre el treball conjunt amb CUROS, l’autora destaca que “la seva música aporta una atmosfera especial que fa créixer la coreografia”.
Amb deu ballarines d’entre 13 i 30 anys, Col·lapse combina dansa professional i amateur, recordant-nos que la dansa és una eina per remoure consciències. “La gent s’ha de llançar a venir a veure dansa. La dansa es comprèn i es gaudeix des del cor”, afegeix Vila. L’espectacle clourà amb una sorpresa per als assistents en què se’ls convidarà a formar part d’aquesta experiència artística i reflexiva.
Pendents del cel per veure si acompanyarà o no, l’objectiu d’aquest espectacle al parc Catalunya, a més de presentar una crítica a les accions destructives de l’ésser humà contra el medi ambient, és el de “ servir com a benvinguda a la primavera a la nostra ciutat. En un entorn idíl·lic, amb un espectacle molt il·lusionant”.