La pianista sabadellenca Imma Trepat oferirà el recital Crépuscle aquest divendres a les 19.30 h l’Acadèmia de Belles Arts, dins del programa de música clàssica. Professora del Conservatori de Sabadell amb una gran trajectòria, oferirà un repertori espiritual que voldrà esdevenir “un diàleg entre emocions fosques i esperançadores de l’ànima”, que van des del “penediment, la pena i l’angoixa” fins a “la serenor, la redempció i el perdó”, comenta. El concert s’estructura en dues parts, cadascuna encapçalada per dues peces d’Élisabeth Jacquet de La Guerre (1665-1729). “La mètrica lliure d’aquestes obres vol ser un camí cap als sentiments”, afirma.
“El Prélude, Aria et Finale de César Franck (1822-1890) és una descripció de la decadència: els acords inicials del primer moviment recorden l’orgue d’un temple; l’Aria, recull les pregàries dels fidels; el Finale comença en la tenebra i acaba en la serenor de l’ànima perdonda”, explica la pianista.
D’altra banda, interpretarà Mel Bonis (1858-1937), qui fou alumna de César Franck. Oferirà al públic la Cathédrale Blessée, “que ens trasllada dins una catedral ferida per la falta de valors”; la Danse, “que és un càntic al perdó”; i la Barcarolle, “plena de tendresa, que suggereix la calma del fidel redimit”.
Trepat va començar la seva formació musical amb cinc anys. Va estuadiar al Conservatori de Sabadell, on va tenir de professors els pianistes Adolf Pla i Jordi Camell. Allà, va rebre el Premi d’Honor en acabar-hi els estudis. Després de cursar el Grau Superior de Piano a l’Esmuc, va realitzar tres postgraus amb Jean-François Dichamp i Josep Colom. El 2016, va finalitzar el Màster d’Interpretació a l’Esmuc amb Matrícula d’Honor.
Un tret comú dels recitals de Trepat és que estan subjectes a la intenció de recuperar el repertori escrit per compositores, per això inclouen autores històriques.
La temporada de música clàssica de Belles Arts continuarà amb Eiron Quintet, el 13 de desembre a les 19.30 h. La formació neix el 2015 de l’amistat i complicitat de cinc músics sabadellencs , tots antics alumnes del conservatori de la ciutat , amb ganes de compartir la seva estima per la música. Es tracta d’una formació versàtil que pot actuar com a quintet de corda amb contrabaix o com a quartet de corda amb tenor solista. A clàssica i clàssics presentaran algunes de les músiques més emblemàtiques de la música clàssica i popular a partir d’un viatge intercultural.
També a l’Acadèmia de Belles Arts, dissabte hi aterra el concert de Graut, el 9 de novembre a les 22 h. En el concert, Antoni Grau repassarà temes de la seva trajectòria amb aquest projecte musical.