Sabadell dona la benvinguda a la tardor amb una gran festa familiar de més de 2.000 persones

La Masia de Can Deu va repartir més de 500 plats en l'espai gastronòmic

  • Sabadell dona la benvinguda a la tardor amb una gran festa familiar de més de 2.000 persones
Publicat el 28 d’octubre de 2024 a les 12:28
Actualitzat el 28 d’octubre de 2024 a les 14:10
Ha tornat la Festa de la Tardor a l'Espai Natura de la Masia de Can Deu. Impulsada per la Fundació 1859 Caixa Sabadell i amb el suport de BBVA, es tracta d'una celebració de l'arribada de la tardor que acosta el camp a casa. Són un conjunt d'activitats ideals per passar el dia amb els més petits i no van faltar els pares amb cotxets i canalla que jugava al voltant de la finca. L'arribada del fred també ha servit com a acompanyament per a la festa. Per primer cop en les últimes setmanes semblava que el temps correspon amb l'estació en què ens trobem.

Tast de platets de tardor

"Era el primer any que veníem i la canalla ha pogut gaudir d'activitats molt entretingudes, els ha agradat molt la Castanyera conta-contes", comentava en José Carlos, un pare que ha portat els fills a la festa. Amb un ambient completament familiar, semblava que la pluja seria un obstacle, però tret d'un parell de moments no va significar cap problema. Amb una gran quantitat d'activitats, la preferida dels adults ha estat el tastet presentat per diverses entitats a l'espai gastronòmic, on s'elaboraven més de 500 plats. Per exemple, es podia provar el codonyat de la Masia de Can Bori (Bigues i Riells): "Fa molts anys que venim aquí per donar a conèixer productes de temporada i de la terra i en aquesta ocasió hem portat un clàssic com és el codonyat. Sobretot per mostrar-ho a les noves generacions perquè en alguns casos no saben ni què és". [caption id="attachment_320470" align="aligncenter" width="700"] / VICTOR CASTILLO[/caption] [caption id="attachment_320471" align="aligncenter" width="700"] / VICTOR CASTILLO[/caption] [caption id="attachment_320472" align="aligncenter" width="700"] / VICTOR CASTILLO[/caption] [caption id="attachment_320469" align="aligncenter" width="700"] / VICTOR CASTILLO[/caption] Una altra activitat, enfocada per un públic més adult, és l'exposició de marques de ramat de l'artista Enric Pla Montferrer. A més a més, Joan Solvas (responsable de l'exposició), orientava la gent sobre les característiques més destacables de l'exposició. "Avui dia ja els ramats van pràcticament tots en camions i abans, ho feien en transhumància. Per això, cada masia tenia la seva marca per reconèixer els seus animals que havia portat a la muntanya. Pla Montferrer s'ha dedicat a recollir tots els signes i presentar aquesta reinterpretació".

Escultura vegetal

Un altre dels incombustibles de la Festa de la Tardor, tot i que la sequera ha dificultat el seu treball en aquesta edició, és l'escultura de carabasses. L'escultora vegetal Judit Comas mostrava la seva habilitat per crear formes amb les cucurbitàcies. "A causa de la sequera hem hagut de fer un muntatge una miqueta diferent, ja que en comptes d'utilitzar una carabassa gran n'hem fet servir diverses de petites, la composició és una cistella del bosc amb bolets i castanyes". En el moment d'aquesta conversa, la Judit justament estava elaborant un esquirol a partir d'una carabassa, animal que segons ella "vol robar les castanyes de la cistella". [caption id="attachment_320475" align="aligncenter" width="700"] / VICTOR CASTILLO[/caption] [caption id="attachment_320476" align="aligncenter" width="700"] / VICTOR CASTILLO[/caption] [caption id="attachment_320480" align="aligncenter" width="700"] / VICTOR CASTILLO[/caption] [caption id="attachment_320483" align="aligncenter" width="700"] / VICTOR CASTILLO[/caption] [caption id="attachment_320482" align="aligncenter" width="700"] / VICTOR CASTILLO[/caption] [caption id="attachment_320487" align="aligncenter" width="700"] / VICTOR CASTILLO[/caption] L'activitat que més excitació va despertar entre els nens va ser la Castanyera contacontes, amb una gran cua per poder veure-la. Els més petits també van poder gaudir dels jocs autònoms i els tallers de natura, on entre diverses manualitats la que més va triomfar va ser la decoració de moniatos. Gran part dels pares que passejaven pel recinte portaven moniatos que semblaven haver patit les pitjors tortures: escuradents travessant la seva carn, plomes enganxades a la seva pell i purpurina per amanir-ho tot. Un triomf.