20 anys en moviment: la dansa com a punt de trobada i comunitat

L’Associació de Dansa Contemporània de Sabadell celebra 20 anys de trajectòria amb una peça col·lectiva a l’Estruch

  • 'Movent-la', peça col·lectiva amb direcció coreogràfica de Carla Sisteré -
Publicat el 13 d’abril de 2025 a les 14:22
Actualitzat el 14 d’abril de 2025 a les 11:44

"Per nosaltres celebrar aquest aniversari és una oportunitat per tenir un espai de trobada entre membres de diferents generacions que han format part de l'entitat". Amb aquestes paraules, Laura López, sòcia i intèrpret de l’Associació de Dansa Contemporània de Sabadell, resumia l’esperit de la vetllada viscuda aquest dissabte 12 d’abril al Teatre de Ca l’Estruch.

L’acte commemorava els 20 anys de vida de l’associació, una entitat que fa només un any va reviure amb força i que ara es troba en un procés actiu d’enfortiment i creixement. Per celebrar-ho, van presentar l’espectacle “Movent-la”, una peça col·lectiva amb direcció coreogràfica de Carla Sisteré i el suport de Gisela Creus, Priscila Garrido i Marta Ruiz.

Un acte complet

L’obra, interpretada per membres de totes les edats de l’associació —infants, adolescents i adults—, es va començar a preparar al gener. “Va caldre molta preparació, però ha estat una vivència molt bonica. Es tracta de la dansa com a acte complet, creatiu, una forma de fer comunitat”, explicava López.

Durant l’actuació, les ballarines van establir una narrativa construïda des del moviment. Creaven formes i també idees a partir de la forma de la dansa, una eina expressiva i col·lectiva. Transportant al públic a un altre temps o, fins i tot, món. On els símbols industrials (telers i fils) han estat fonamentals, captant l'atenció del públic (amb una sala plena de gom a gom).

El vincle amb l'Estruch

“Fa vint anys, un grup de persones que ballaven juntes van voler associar-se per potenciar la dansa contemporània a Sabadell des del punt de vista formatiu, de creació i promoció, però també com a consum cultural”, recordava la Laura. “Organitzàvem activitats, tallers regulars i stages. De fet, al maig en farem un cap de setmana amb coreògrafs i ballarins convidats”.

Un altre dels aspectes destacats de la celebració és el vincle que mantenen amb l’Estruch. “Sempre hi ha hagut una gran col·laboració. Tenim un conveni i moltes de les professores i col·laboradors han estat residents. És un suport mutu ideal”.

L’acte d’ahir va ser una mostra clara que l’associació continua ben viva, amb l’objectiu de seguir generant espais on identificar-se com a grup i fer que la dansa formi part activa de la vida cultural sabadellenca.