Avui 30 d’abril, fa un any, que el Banc Sabadell comunicava a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que rebia per part del BBVA una proposta per fusionar-se. En concret, el banc d’origen basc oferien un bescanvi d’una acció de nova emissió per 4,83 títols del Banc Sabadell. Oferia una prima del 30% respecte a la cotització del 29 d’abril, avui negativa. Fins aleshores, era la segona vegada que l’entitat presidida per Carlos Torres trucava a la porta de l’entitat sabadellenca.
Una setmana més tard, el 6 de maig, el Banc Sabadell anunciava que un cop el Consell d’Administració havia revisat la proposta, aquest havia considerat que “infravalora significativament el projecte de Banc Sabadell i les seves perspectives de creixement com entitat independent. El Consell confia plenament en l’estratègia de creixement de Banc Sabadell i en els seus objectius financers, i és de l’opinió que l’estratègia de Banc Sabadell com entitat independent generarà un major valor pels seus accionistes”, asseguraven des de l’entitat, en un comunicat.
Malgrat el rebuig per part de l’entitat presidida pel banquer sabadellenc Josep Oliu, tres dies més tard, el 9 de maig, el BBVA notificava a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la intenció de llançar una opa per la totalitat del Banc Sabadell, amb la mateixa oferta plantejada deu dies abans.
El calendari amb el qual treballava inicialment el BBVA era de vuit mesos, però avui ja en fa 12, mentre s’està a l’espera de la decisió de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). En el llarg procés, que avui ningú s’atreveix a posar una data, ambdues entitats s’han encarregat per activa i passiva de defensar el projecte independent —Banc Sabadell— i les bonances de l’operació —BBVA—, malgrat que 79 entitats d’arreu de l’Estat hagin mostrat la seva preocupació. A finals de gener, el Banc Sabadell va decidir retornar la seu social a la plaça de Sant Roc de la ciutat.