Ara a portada
Garcia Brustenga: "La indústria és una qüestió de seguretat nacional"

- Garcia Brustenga: "La indústria és una qüestió de seguretat nacional"
Publicat el 24 de març de 2025 a les 12:43
L’Assemblea General de Texfor, celebrada a Sabadell, va servir com a punt de trobada anual per al sector tèxtil en un context de grans reptes i transformacions. Durant la jornada, a més de presentar el balanç econòmic i les accions desenvolupades el 2024, es va dur a terme una taula rodona per analitzar l’impacte de la nova llei d’Indústria impulsada pel Govern de l’Estat.
La inauguració de l’acte va anar a càrrec del president de Texfor, José María Mestre, juntament amb el diputat i membre de la Comissió d’Indústria i Turisme del Congrés dels Diputats, Josep Maria Cruset. En la seva intervenció, Mestres va subratllar la necessitat que la nova llei d’Indústria vagi acompanyada de mesures concretes i recursos pressupostaris per evitar que es quedi en “paper mullat”. El tèxtil és un sector estratègic que necessita modernització, digitalització i suport real per continuar sent competitiu”, va assenyalar.
Un dels moments més rellevants de la jornada va ser la taula rodona dedicada a debatre sobre la nova llei d’Indústria, actualment en procés de tramitació. El debat va comptar amb la participació de Jordi Garcia Brustenga, director general d’Estratègia Indústria i de la Pime, Abel Ortiz, CEO de Textil A. Ortiz, i José Monzonís, director general corporatiu de l’Observatori del Tèxtil i la Moda, i moderat per la secretària general de Texfor, Mónica Olmos.
El director general, García Brustenga va destacar que la nova legislació pretén reforçar l’autonomia estratègica de la indústria espanyola, un aspecte que considera essencial en l’actual context geopolític. “Considerem que la indústria és una qüestió de seguretat nacional”, va afirmar amb rotunditat, recordar que crisis recents, com la pandèmia o les tensions comercials internacionals, van evidenciar “la necessitat de garantir la capacitat de producció pròpia del país d’alguns productes”.
Per la seva part, l’industrial Abel Oritz va alertar sobre els creixents costos i la burocràcia a la qual han d’enfrontar-se les empreses del sector tètil. “Cada vegada necessitem més estructura organitzativa per complir amb les normatives, el que incrementa els costos i redueix la nostra competitivitat”, va indicar. A més, va subratllar la importància d’invertir en eficiència energètica, digitalització i robòtica per assegurar el futur del sector.
José Monzonís va assenyalar que la nova llei és un avenç, però va insistir en el fet que el sector necessita una estratègia més àmplia, que vagi més enllà d’aquesta normativa. “Si volem que la indústria tèxtil recuperi protagonisme, és imprescindible un pacte industrial a llarg termini, amb inversions clares i una visió integral de la innovació, la sostenibilitat i la competitivitat”, va manifestar.
El tancament de l'Assemblea va anar a càrrec de Marta Angerri, director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, qui va posar en valor el paper del tèxtil en l'economia catalana i va reiterar la necessitat de reforçar la seva competitivitat a través de la innovació i la sostenibilitat.
Notícies recomenades
-
Diners Pérez Llopis Advocats obre despatx a Granollers
-
Diners La Cambra sol·licita ser consulta per la CNMC sobre l'opa al Banc Sabadell
-
Diners Els minoritaris del Banc Sabadell exigeixen a la CNMC tenir veu pròpia en el test de mercat
-
Diners BMC Global & Promoviatges tanca el 2024 amb una facturació de 90 milions d’euros