Sabadell, pol tecnològic de Catalunya

  • Desallotgen un habitatge de Sol i Padrís per perill d'enrampar-se amb l'aigua
Publicat el 07 de març de 2025 a les 16:56
Actualitzat el 07 de març de 2025 a les 16:58

Un total de 524 empreses del sector tecnològic i digital s’ubiquen a Sabadell, convertint a la ciutat en la tercera població de Catalunya que concentra un nombre més elevat d’empreses d’aquest sector, només per darrere Barcelona i Sant Cugat.  

Respecte de l’any passat, Sabadell ha experimentat una variació interanual positiva, guanyant setze noves empreses, fins a les 524 actuals, segons es desprèn del darrer l’informe “El sector tecnològic i digital a Catalunya”, elaborat per l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (Acció), del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

L’estudi, presentat aquesta setmana passada pel conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, en el marc del Mobile World Congress (MWC) revela que la província de Barcelona és el gran pol digital de Catalunya, concentrant el 50% del teixit empresarial tecnològic de Catalunya. El Barcelonès (53,9%), el Vallès Occidental (10,9%), el Baix Llobregat (7,5%) i el Maresme (4,7%) són les comarques amb més empreses relacionades amb el sector, entenent-se tota aquella activitat econòmica que compta amb una component digital i/o tecnològica rellevant. “És un sector que no només augmenta la facturació, sinó que també ho fa el nombre d’empreses i treballadors”, va defensar Sàmper. Segons asseguren des del Departament d’Empresa i Treball, avui dia les empreses catalanes del sector tecnològic i digital ja generen un volum de negoci de 39.646 milions d’euros, un 14% més que el 2022. Aquesta xifra que equival al 14% del PIB català.

“Gran oportunitat”

Una de les empreses tecnològiques de Sabadell, la biotech Better Care, va ser durant aquesta setmana al 4YFN on van compartir amb els presents les solucions que ofereix aquesta companyia que va néixer el 2010 com spin-off de l’Hospital Parc Taulí. “Va ser increïble veure com la salut i la tecnologia es van fusionar, amb una presència destacada de projectes relacionats amb la salut digital, com el nostre. Per a nosaltres, va ser una gran oportunitat per establir connexions amb altres innovadors, conèixer iniciatives que estan transformant el sector i explorar col·laboracions que poden ajudar-nos a continuar creixent i impactant positivament en la vida de les persones”, apunten des de Better Care.

En la mateixa línia, i fent referència al moment que viu Catalunya en relació amb el creixement d’empreses en l’àmbit tecnològic, afegeixen que “ens va permetre veure de primera mà com l’ecosistema metropolità de Barcelona està creixent i innovant, amb un focus important en la salut, un àmbit en què nosaltres ens sentim molt implicats”.