Ara a portada
-
-
Sabadell Anna Lara: "El PSC s'aprofita del llegat de la Crida. Qui va projectar els pisos de Vimusa que ha inaugurat Farrés?" Albert Acín Serra
-
Sabadell Oficialitzada l'adjudicació de les obres del MNAC als sabadellencs HArquitectes Aleix Pujadas Carreras
-
-
Esports Cristian García: "A Sabadell es viu el futbol d'una manera diferent que a Terrassa" Marc Segarra Rodríguez
Fluidra bat rècord de vendes i triplica el seu benefici fins als 77 milions

- Carme Forcadell podrà continuar sortint cada dia de la presó tot i el recurs de la Fiscalia al Suprem

- Miquel Àngel Luque
- Cap de redacció a Diari de Terrassa
Publicat el 02 de novembre de 2020 a les 00:13
Actualitzat el 02 de novembre de 2020 a les 13:46
Rècord de facturació. Fluidra està en un període expansiu i de creixement malgrat la incertesa provocada pel context de pandèmia. Les darreres adquisicions d’empreses –la brasilera Ten Four i el distribuïdor belga Aquafive– ja donaven una pista de la bona trajectòria de la multinacional amb seu a la Torre Millenium de Sabadell. Aquestes perspectives positives per a aquest any es van confirmar amb l’anunci del repartiment del dividend entre els accionistes de 0,21 euros per acció, que es va fer efectiu aquest mes i que va suposar un abonament de 41 milions d’euros.
Els resultats del tercer trimestre han confirmat aquesta tendència. Les vendes de la companyia líder en equipament de piscines i wellness van assolir en els primers nou mesos de l’any els 1.142,9 milions d’euros, el que suposa un increment del 7,5% respecte al mateix període del 2019. La resta d’indicadors també van mostrar el creixement de l’empresa. L’Ebitda va augmentar el 19,2% fins als 248 milions d’euros.
A més, el benefici net es va triplicar, arribant als 77 milions d’euros –l’any passat va ser de 24,1 milions–. Fluidra explica aquest increment per la millora operativa i la reducció de les despeses d’integració –per la fusió amb Zodiac l’any anterior–. En aquest sentit, el benefici net en efectiu, que exclou les partides no monetàries i les despeses no recurrents relacionades amb la fusió, va créixer un 42,5% fins als 124 milions d’euros.
La generació de caixa de 162 milions d’euros el tercer trimestre ha permès registrar una forta disminució del deute financer net de la companyia fins als 468,5 milions d’euros, un 40% menys, reduint de forma significativa la ràtio deute net/Ebitda fins a situar-la per sota de 2x.
Aquesta evolució a l’alça va ser generalitzada arreu del món. A Amèrica del Nord el creixement va ser del 38,2%. A la resta d’Europa, les vendes van incrementar-se un 41,6% empeses pels resultats a Alemanya i Europa de l’Est. Al sud d’Europa, la facturació es va recuperar després de l’efecte negatiu del confinament amb un augment del 20,2%.