Ciutat

S’amplia el termini per pagar la taxa comarcal de residus

El 2020 ens deixa un augment de la recollida selectiva de l’1,5%, un petit augment però que consolida una tendència creixent

El tribut ha generat gran malestar ciutadà en les últimes setmanes a Sabadell

El termini de pagament voluntari del rebut comarcal pel tractament de residus s’amplia fins al 17 de setembre, segons ha confirmat aquest divendres el Consell Comarcal, a qui l’Ajuntament ha delegat el tribut. L’ens supramunicipal ha acordat conjuntament amb la Diputació de Barcelona l’ampliació del període, doblant així el temps de pagament, que passarà de dos mesos a quatre.

Amb aquesta mesura es vol facilitar als contribuents el pagament i la planificació de la despesa del rebut comarcal en el seu primer any de cobrament. A més, el Consell recorda que el rebut comarcal incorpora les bonificacions que cada contribuent tingui aplicades al rebut municipal.

Manifestació contra la taxa de residus / RUBÉN GALÁN

La nova taxa de residus, en compliment d’una normativa europea, ha generat en les últimes setmanes malestar ciutadà a Sabadell i altres punts de la comarca on també s’ha incorporat el nou tribut. Abans, els contribuents pagaven la taxa municipal, mentre que el nou tribut l’assumien els ajuntaments. Ara, tot ho ha d’aportar el ciutadà i, com menys es recicla a la ciutat, més creix l’import de la taxa comarcal. Un escenari que ha fet alçar la veu pel que molts sabadellencs consideren “abusiu”.

De fet, les concentracions en senyal de protesta s’han succeït a la ciutat. La primera va aplegar més d’un miler de persones a les portes de l’Ajuntament el passat 13 de juny. Aquesta mateixa setmana, coincidint amb la celebració del ple, unes 200 persones van tornar a manifestar-se per recriminar la pujada.

VÍDEO | Nova manifestació contra la taxa de residus a Sabadell: “L’han d’eliminar”

Comentaris
To Top