Arxiu

Detingut un atleta en l’operació contra el tràfic de substàncies dopants en un hotel de Sabadell

Els Mossos d’Esquadra han detingut en les darreres hores un atleta olímpic en l’operació contra el tràfic de substàncies dopants, que es va dur a terme aquest dilluns en un hotel de Sabadell on un grup d’esportistes olímpics s’allotjaven mentre s’entrenaven. L’atleta ja es trobava entre els investigats per la policia catalana, que ahir va detenir l’entrenador somali Jama Aden i un fisioterapeuta d’origen marroquí. Segons ha pogut saber l’ACN, es tracta de Mussaeb AlbdulRamhman Balla, de nacionalitat qatariana i de 27 anys i, entre d’altres, va ser el sisè classificat en els 800 metres del darrer mundial d’atletisme celebrat l’any passat a la Xina, mentre que en atletisme indoor va aconseguir un cinquè lloc a Oregon (Estats Units) el març passat. Està previst que els detinguts comencin a passar a disposició judicial a partir d’aquest dimecres. La resta d’atletes que s’allotgen a l’hotel no se’ls relaciona amb els fets delictius atribuïts als tres detinguts –tràfic i subministrament de substàncies dopants- i només hauran de fer front a les actuacions administratives que determinaran si competien després d’haver pres substàncies il·legals.

Aquest dilluns, el conseller d’Interior, Jordi Jané, va explicar que es van registrar sis habitacions en les què s’han trobat anabolitzants, EPO, medicaments il·legals per dur a terme recuperacions endovenoses i més de 60 xeringues utilitzades amb les que, presumptament, s’haurien dopat els esportistes.

L”stage’ de Sabadell el configuraven un total d’una trentena d’atletes de diferents nacionalitats, principalment africans. Hi ha esportistes procedents de Algèria, Sudan, Aràbia Saudita, República del Iemen, Djibouti, Quatar, Egipte, Etiopia i Gran Bretanya. Els metges haurien fet proves a una vintena dels atletes allotjats a l’hotel.2.2 A 3 COL

Comentaris
To Top