Arxiu

Front comú dels alcaldes del Vallès a favor del dret de l’habitatge

Els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental han acordat avui fer front comú i actuar com a lobby de pressió per a les qüestions que preocupen a les persones del carrer: la sanitat, l’habitatge i els subministraments energètics”, ha assegurat el president del Consell, Ignasi Giménez. Aquestes qüestions s’han abordat avui en un Consell d’alcaldes i alcaldesses de marcat caràcter social, que ha volgut mostrar “que els ajuntaments compartim una agenda social i que treballarem conjuntament per fer complir les lleis com la ILP per fer front a la pobresa energètica i habitacional”.

El Consell d’alcaldes i alcaldesses ha aprovat, d’una banda, una acord que vol ser el punt de partida per garantir l’aplicació de la ILP 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i de l’energia. Actualment a la comarca hi ha 223.878 persones en risc d’exclusió social i més de 5.000 habitatges buits. Segons explica el president del Consell, “avui hem posat les bases per poder fer front comú a la comarca per garantir que es compleixi una llei que és vigent i que hem de ser capaços de desenvolupar”. “Una de les qüestions que hem d’articular és qui pagarà el deute dels ciutadans que s’acullen al fet que no se’ls talli el subministrament elèctric. Volem que les empreses es comprometin a fer un fons, que es preveu a la Llei, per pagar aquest deute. Ara ho estem fent els ajuntaments sols”.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha destacat la importància d’aquest tema remarcant que des de “Sabadell ja fa temps que s’hi treballa impulsant mesures per fomentar el desplegament de la normativa i evitar talls de subministrament” i, en aquest sentit, ha afirmat que “fer ara un front comú a la comarca, des de la coordinació i el treball conjunts, ens uneix més i ens dóna més força en la lluita per exigir el compliment de la llei.”

Per la seva banda, la regidora de l’Ajuntament de Terrassa, Lluïsa Melgares, ha assegurat que a la comarca “no volem ni un tall de subministrament, ni un desnonament, ni deutes per les famílies. La llei està en vigor i no dubtarem per fer-la complir”. CONSELL ALCALDES

Comentaris
To Top