Arxiu

L’economia local remunta després de set anys de contínues caigudes

L’economia local comença a remuntar per primera vegada des que va esclatar la crisi. Així es desprén de l’Informe de Conjuntura elaborat per l’Observatori de l’Economia Local i que recull les dades del primer semestre del 2015. Tot i els senyals de millora, les desigualtats i la precaritetat laboral continuen presents i, el que encara sobta més, és que els paràmetres que es vinculen a aquests dos fets creixen. La desigualtat a l’hora d’accedir a una feina afecta les dones. La temporalitat en la contractació laboral segueix sent destacable.

El primer semestre del  2015 va ser un període positiu per l’economia sabadellenca. Almenys això és el que reflecteix l’Informe de Conjuntura que tampoc passa per alt l’increment dels signes de precarietat laboral i desigualtat.
Pel que fa a la recuperació econòmica destaca l’aparició dels primers signes positius des que va esclatar la crisi al 2008. Aquests indicadors havien patit contínues davallades en els darrers anys.
L’anàlisi es refereix, en concret, a l’augment que s’ha observat en la xifra d’empreses, els llocs de treball assalariats i també els llocs de treball autònom. D’acord a aquestes dades, al final de juny del 2015, hi havia 5.359 centres de treball la qual cosa suposa un increment del 3’3 per cent (173  centres més) respecte el mateix període del 2014. 2.1 a 5 col

Comentaris
To Top