• Publicitat

  És possible estalviar combustible i conduir de manera eficient?

  Planificar la ruta o el control d’elements de seguretat activa poden ajudar a reduir el consum
  Planificar la ruta o el control d’elements de seguretat activa poden ajudar a reduir el consum / DGT
  Redacció
  15 de novembre de 2022

  Els cotxes cada vegada consumeixen menys. Tant els dièsel com els de gasolina. Altra cosa és el preu del combustible. L’evolució en els sistemes de combustió permeten estalviar en el consum de gasolina, complint la normativa d’emissions de diòxid de carboni. I això pot repercutir en l’estalvi de combustible si es tenen en compte alguns trucs, abans i durant la conducció.

  Abans d’iniciar un viatge cal fer una bona planificació del recorregut per arribar al destí final, ja que l’elecció d’una ruta més llarga pot suposar un augment substancial del consum de combustible. Així mateix, també cal tenir controlats alguns elements de la seguretat activa del vehicle, com la pressió dels neumàtics. No portar la pressió adequada indicada per al fabricant del vehicle farà que la resistència al rodament sigui superior i augmenti el consum del vehicle.

  Publicitat

  Un cop planificat el viatge i comprovada la pressió dels neumàtics, l’encesa del vehicle i la posada en marxa també influeixen en el consum mitjà i final del trajecte: engega el vehicle sense prémer l’accelerador. Mentre un motor de gasolina et permet iniciar la marxa immediatament després de l’encesa, el motor dièsel requereix uns segons d’espera. Durant el trajecte, mantenir una velocitat uniforme també incideix en l’estalvi de combustible: evitar les frenades brusques i les accelerades, així com dur el motor en baixes revolucions, ajuden a baixar el consum.

  Finalment, la utilització o no de l’aire condicionat també és un factor determinant: per autopista, la millor opció és utilitzar l’aire condicionat, d’aquesta manera minimitzar l’impacte en l’aerodinàmica del vehicle. Ara bé, si la conducció és per ciutat, la millor opció és renunciar a l’aire condicionat i obrir les finestres del vehicle.

  Publicitat
  Publicitat

  També et pot interessar