• Publicitat

    A partir dels 16 mesos, a l’escola bressol

    L’educació del nostre fill pot començar ben aviat, per fomentar el desenvolupament social i cognitiu de l’infant
    Les escoles bressol són fonamentals per al desenvolupament cognitiu / ACN
    Toni Alfaro
    1 de desembre de 2022

    Tot i que no és obligatori, anar a la llar d’infants és altament recomanable per a la salut cognitiva i el desenvolupament social del nostre nadó, a més de ser de gran utilitat per a la conciliació laboral dels pares.

    Pública o privada?

    Ara bé, és quan ens decidim a portar el nostre infant a una escola bressol quan sorgeixen els dubtes, i un dels més importants és si el portem a una llar d’infants pública o privada. Tot i que no formen part de l’educació reglada, tots aquests centres estan regulats pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i, per tant, es mantenen dins uns barems bàsics comuns.

    Habitualment, el que diferencia una llar d’infants pública d’una de privada són tres aspectes fonamentals: el seu finançament, la seva organització interna i el seu projecte educatiu. Mentre que les primeres es nodreixen de fons públics i estan més regulades en la seva gestió i línies pedagògiques, les segones tenen més llibertat per actuar de forma independent, proposant diferents formes d’aprenentatge més enllà d’una atenció bàsica per al desenvolupament personal de l’infant.

    Per tot això, cal tenir en compte que aspectes com el preu poden variar de forma important a les llars privades, mentre que a les públiques el cost està marcat pel Departament d’Educació i, durant el curs 2020-2021, les mensualitats valien 118 euros. En el cas de les llars d’infants privades, la inscripció funciona també de forma lliure, i per tant haurem de parlar amb cada centre per saber com inscriure els nostres nens o nenes.

    En el cas de les escoles bressols públiques, la inscripció habitualment depèn de l’ajuntament de cada localitat. El procés adjudica els infants a les escoles seguint diferents barems, entre els quals sol prevaldre la preferència dels pares, però també l’àrea d’influència on s’inscriu l’escola. Pel que fa al procés d’inscripció, tot i que les dates són aproximades i varien cada any, sol començar entre finals d’abril i principis de maig.

    El procés de matriculació

    Primerament, els centres ofereixen unes jornades de portes obertes, habitualment a finals d’abril, perquè els pares puguin visitar o veure telemàticament els diversos centres i el que ofereixen. Poques setmanes després es publica l’oferta de places per als infants, a la qual segueixen els períodes de presentació de sol·licituds presencials o per correu electrònic. És aquí quan ens hem de dirigir al centre que ens interessa i demanar-ne la inscripció dels nostres fills o filles. Després d’uns dies de valoració, es fan públiques les llistes de sol·licituds amb una puntuació provisional que indica les possibilitats que els infants estiguin assignats a una escola concreta. Llavors s’obre un període en què els pares poden reclamar i, després de fer un sorteig de desempat, el mes de juny se solen publicar les llistes definitives de les places. A partir d’aquest punt, només cal fer les matriculacions durant els dies posteriors. Un cop arribat el setembre d’aquell any, el nostre infant podrà començar les classes.

    Publicitat

    També et pot interessar

  • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
    Telèfon: 937 275 545

    Redacció: [email protected]

    Publicitat: [email protected]

    Administració i subscripcions: [email protected]

    Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

    Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

    Certificats per:
    Amb el suport de: