Ciutat

L’escola Joan Maragall esclata pel mal estat del menjador: “És deplorable”

La comunitat educativa lamenta que les obres van amb retard i l’Ajuntament diu que se’n fa càrrec encara que “és competència de la Generalitat”

Direcció, equip docent i famílies de l’Escola Joan Maragall, a Can Puiggener, han arribat “al límit de la seva paciència”. Així es desprèn d’un comunicat que ha signat la direcció del centre per reivindicar la necessitat de millores urgents al menjador de l’escola. “L’Ajuntament es va comprometre a fer obres fa dos anys, ja han passat i aquest estiu sabem que tampoc es faran”, lamenta Cristina Amat, directora del centre. La comunitat educativa de l’escola sosté que l’espai on mengen els nens no està adequadament delimitat de l’àrea on es cuina i es freguen els plats. “Això suposa un risc significatiu perquè els infants poden accedir massa fàcilment a la zona on s’escalfa el menjar, als productes de neteja, i poden obrir neveres i congeladors”, alerta Amat.

Tot i que l’Ajuntament de Sabadell du a terme inversions en les escoles, com la instal·lació de tendals i millores en els subministraments, fonts del consistori recorden que “no és la seva responsabilitat” i que l’Ajuntament ha de fer un manteniment dels espais, com pintar els centres educatius. “Les inversions a les escoles no són competència municipal i correspon a la Generalitat de Catalunya”, exposen.

Les mateixes veus constaten que “l’Ajuntament ha elaborat una proposta de remodelació, per a la qual ja té reservat pressupost i l’ha compartit amb la direcció del centre” i afegeixen que “la direcció va fer aportacions i ara estàvem en el procés d’incorporar-les per tancar el projecte”. Pel que fa a les obres, “els calendaris estan limitats atès que són treballs que només es poden fer a l’estiu per no interferir en la dinàmica de l’escola i evitar perjudicis a les famílies; per això, la previsió era tancar ara el projecte i que els treballs es fessin l’any que ve“, conclou el consistori.

Mentrestant, famílies i professionals del centre carreguen contra l’estat “deplorable” de l’espai, en general. “Les piques estan molt desgastades, els mobles són vells i no tanquen correctament, i mentre els infants intenten menjar tranquils, han de conviure amb el soroll constant de fregar plats”, puntualitzen a la carta. En un menjador on passen uns 100 nens i nenes cada dia, la comunitat del centre exigeix un abordatge immediat.

/ David Chao

El menjador de l’escola Joan Maragall és l’antiga cuina de l’escola, que va acabar convertint-se en el menjador-cuina que és actualment. Ara el centre no disposa de cuina com a tal, sinó que el funcionament és mitjançant la distribució d’aliments de línia freda que són escalfats a última hora abans de ser servits. Es conserven parts de les antigues instal·lacions, com una cambra frigorífica que “s’ha convertit en l’espai on el personal del menjador es veu obligat a deixar la roba per la manca d’armariets”, detalla la directora.

/ David Chao

Famílies i direcció, disposats a accions legals

L’escola sol·licita que es faci una separació física –amb una paret de pladur, per exemple– que separi l’espai de cuina i neteja de la resta del menjador. A banda, de solucionar els temes estructurals. La direcció adverteix a la carta que “si l’Ajuntament no pren mesures immediates, es veuran obligats a recórrer a accions legals”. “Estem parlant de la salut i la seguretat dels nostres alumes i no estem disposats a tolerar més retards i excuses”, manifesta la direcció de l’escola amb el suport dels representants de les famílies.

/ David Chao

Comentaris
To Top