Vallès

Reduiran el soroll a la B-30 entre Cerdanyola i Sant Cugat

COTXES AP-7 JUANMA PELÁEZ

També es faran actuacions en dos trams a les autovies A-2 i la B-10

El ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha aprovat aquest dijous un pla per reduir el soroll en tres trams de la xarxa viària catalana. Un d’ells, a la B-30, entre Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat del Vallès, que ha estat en el focus del debat en els últims temps. Les altres dues actuacions seran a les autovies A-2, al seu pas per Sant Andreu de la Barca; i a la B-10, a l’altura de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

L’executiu espanyol ha matisat que les solucions seran diferents per cada cas, però que principalment consistiran en la instal·lació de pantalles acústiques al marge dels trams i de l’execució de paviments fonoabsorbents. Els treballs tindran un cost estimat de 15,1 milions d’euros en total.

L’objectiu de la mesura, segons ha apuntat el ministeri, és complir amb els objectius de qualitat acústica (OCAs) establerts per la normativa vigent. L’actuació s’emmarca dins el Pla d’Acció Contra el Soroll, centrat a pal·liar la contaminació acústica en zones sensibles com centres sanitaris, centres docents o zones residencials.

En aquest cas, les pantalles acústiques que s’instal·laran estan dimensionades per complir amb els OCAs tant en l’escenari actual com en el futur, tenint en compte “el previsible creixement del tràfic” en aquests trams, segons ha subratllat el govern espanyol.

Mesures per la sostenibilitat

Així, l’executiu ha anunciat que els nous paviments estaran fabricats amb pols de neumàtics fora d’ús per a “reforçar la sostenibilitat” a les carreteres.

L’actuació es finançarà a través dels fons NextGenerationEU dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) de l’Estat, que contempla la inversió de 302 milions d’euros per a portar a terme accions de sostenibilitat, eficiència energètica i accions contra el soroll a la xarxa de carreteres.

Projecte per millorar la B-30 a Cerdanyola

Comentaris
To Top