Diners

Creix un 20% el nombre de treballadors en el sector manufacturer

A. TORRES

La indústria manufacturera establerta a Sabadell ha crescut un 20% en nombre de treballadors, en els darrers deu anys. Al final del primer trimestre del març del 2014, a la ciutat hi havia prop 5.920 treballadors, mentre que a 31 de març n’hi havia 7.130, segons dades de l’Observatori de l’Economia Local. A excepció del sector de la construcció, que ha generat un 46,67% més de llocs treball en la darrera dècada, i de l’educació, l’activitat manufacturera ha estat el sector que més ha crescut.

Segons les darreres dades de l’Enquesta Anual d’Estructura Salarial, elaborada per l’institut Nacional d’Estadística (INE), el salari mitjà de la indústria a Catalunya va ser de 31.423 euros anuals; a la construcció, de 27.649 euros; i en els serveis de 27.486 euros. Més d’un 14% de diferència entre els salaris dels professionals del sector de la indústria i serveis.

A Catalunya, 1,6% de les persones ocupades a Catalunya va treballar en manufactures d’alt contingut tecnològic (productes farmacèutics i productes informàtics, electrònics i òptics) l’any 2022, xifra fins i tot superior a la d’una economia industrialitzada i capdavantera com Alemanya (1,4%) i superior a la zona euro (1,1%), segons les darreres dades de l’informe anual sobre la indústria a Catalunya (2022), de l’Observatori de la Indústria i la Transició Justa de la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda, un 5,3% de l’ocupació catalana està en manufactures de contingut tecnològic mitjà-alt (química, equips elèctrics, maquinària i material de transport), xifra que, tot i ser inferior a la d’Alemanya (8,0%), està per sobre de la zona euro (4,7%).

Comentaris
To Top